Raskaan liikenteen valvonnan resurssit saatava kuntoon

Jätän hallitukselle kirjallisen kysymyksen raskaan liikenteen valvonnasta.

Poliisin tekemä raskaan liikenteen valvonta on hyvin tärkeää sekä liikenneturvallisuuden vahvistamiseksi että harmaan talouden ja kuljetuksiin liittyvän rikollisuuden torjumiseksi.

Enemmistö Suomen teillä toimivista kuljetusalan yrittäjistä toimii oikein ja reilusti. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös velvoitteistaan laistavia tahoja. Koska kilpailu kuljetusalalla on kovaa ja kiinni jäämisen riski on pieni, houkutus rikkeisiin kasvaa.

Suomessa on esimerkiksi Ruotsiin verrattuna pienemmät sanktiot niin kutsutusta laittomasta kabotaasista, eli laittomasta ulkomaisesta liikenteestä.

Valvonnan resurssien vahvistamisen ja merkittävimpien sanktioiden lisäksi digitaalisilla apuvälineillä voidaan saavuttaa valvonnassa parempia tuloksia. Niitä ovat esimerkiksi rekisterikilpien lukulaitteet ja ajo- ja lepoaikoja etänä lukevat laitteet.

Kysyn hallitukselta, kuinka hallitus aikoo vahvistaa raskaan liikenteen valvontaa, jotta reilu kilpailu kuljetusalalla voidaan taata nykyistä paremmin, ja jotta voidaan parantaa liikenneturvallisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *