Liikkuvan poliisin lakkautus korjattava

Matti Semin mukaan tänään julkistettu sisäisen turvallisuuden selonteko ei riittävästi vastaa kaikkiin turvallisuushuoliin. Erityisesti liikenneturvallisuus olisi Semin mukaan edellyttänyt voimakkaampia toimia.

– Nyt on otettava takaisin virhe, joka tapahtui liikkuvan poliisin lakkautuksessa. Liikenteeseen ja sen valvontaan erikoistuneella poliisilla on sellaista ammattitaitoa, jota ei paikallispoliisilta voi edellyttää. Ammattitaitoa vaatii esimerkiksi kuljettajien ajo- ja lepoaikojen valvonta.

– Tiedossa on, että Suomen teillä kulkee ulkomaalaisia rekkoja, joiden kunto ja kuormaus eivät vastaa suomalaisen lain vaatimuksia. Kabotaasikuljetuksiin liittyy myös paljon harmaata taloutta. Nekin verot ovat pois meidän kansantaloudesta ja siten osaltaan myös sisäisestä turvallisuudesta!

Semi on huolissaan myös poliisin toiminnan keskittymisestä isoimmille paikkakunnille. Kaikilla ihmisillä on oltava mahdollisuus asuinpaikasta riippumatta saada poliisin apua helposti ja nopeasti.

– Turvallisuuden takeeksi ei ihmisille riitä tyhjennetyn laitoksen poliisikyltti. On vaikea kuvitella, kuinka digitaalinen virtuaalipoliisi kykenisi auttamaan ihmistä hädän keskellä, estämään asuntomurtoja tai rauhoittamaan väkivaltatilanteita.
Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan teettämän tutkimuksen mukaan turvattomuuden tunne on Suomessa lisääntynyt. Semin mukaan väkivaltaiset katupartiot ovat tästä oire tästä ongelmasta, ei ratkaisu.

– Tuomittujen väkivaltarikollisten ylläpitämät partiot päinvastoin lisäävät turvattomuutta entisestään. Sisäministeri Orpo oli aivan oikeassa ilmoittaessaan, että kansalaisten turvallisuus taataan viranomaistyöllä.

Lisätietoja: Matti Semi, 050 513 0688, matti.semi@eduskunta.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *