Postin kannettava vastuunsa työnantajana

Kansanedustaja Matti Semi on järkyttynyt Postin uusimmista yt-neuvotteluista. Posti ilmoitti tänään käynnistävänsä yt-neuvottelut, jotka koskevat tuotannon, hallinnon sekä myynti- ja asiakaspalvelun henkilöstöä. Vähennystarpeeksi valtio-omisteinen Posti ilmoitti enintään jopa 860 henkilöä.

– Postin tavoittelemat irtisanomiset ovat järjettömän suuret. Muutama vuosi sitten Posti sortui ylimitoitettuihin yt-neuvotteluihin perusjakelussa, minkä vuoksi posti ei enää kulje ajallaan ja henkilöstö ylikuormittuu. Miten nämä ongelmat voitetaan irtisanomalla lisää henkilöstöä? Matti Semi ihmettelee.

Valtio-omisteinen Posti on toistaiseksi yksi Suomen suurimmista työnantajista. Matti Semin mukaan valtio-omisteisten yhtiöiden on oltava esimerkkinä muille vastuullisina työnantajina, jotka kantavat kortensa kekoon työllisyysasteen nostamisessa. Nyt Posti on toiminut kuitenkin täysin päinvastoin.

– Kustannussäästöihin vedoten Posti yritti viime syksynä ajaa merkittäviä heikennyksiä työntekijöidensä työehtoihin ja nyt on taas ylisuuret yt-neuvottelut päällä. Vaikka Posti väittää olevansa vakavissa talousvaikeuksissa esimerkiksi palkkakustannusten vuoksi, sillä on varaa maksaa johtoryhmälleen käsittämättömän suurta palkkaa. Sipilän hallituksen hengen mukaisesti kansalaisille arvokasta jakelu- ja asiakaspalvelutyötä tekevät työntekijät ajetaan ahtaalle, mutta johtoa palkitaan.

Lisätietoja: Matti Semi, 050 513 0688, matti.semi@eduskunta.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *